4 puttonyos

Alguns l’anomenen vi de reis. Hongarès. Daurat i d’olor de préssec, flors i mel. Jo no hi entenc gens ni ho pretenc, però li reconec ràpidament aquestes característiques i a més que aquest vi està molt bo.

El nombre de puttonyos ens indica la concentració de sucre al vi, el puttonyo (potó) és una mesura de kgs de raïm aszú que macera i es premsa i després s’afegeix al vi “base”….és un procés d’anys, cal una climatologia idònia i a més diuen que només s’aconsegueix amb anys de collita excel·lent.

Advertisements

Quant a dolorsboatella

creativa i contralto, canto idees.
Aquesta entrada ha esta publicada en Impostar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s